Саопштења Министарства

Решено питање субвенција у случају смрти носиоца газдинства

Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић је изјавила данас да је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде донело нови Правилник о начину регистрације пољопривредног газдинства, у коме се једна од измена односи на смрт носиоца породичног пољопривредног газдинства.

До ове измене, у случају смрти носиоца газдинства, наследници нису успевали да остваре право на субвенције. Након обраћања пољопривредника, означавајући ово питање као врло важно јер је изазивало тешкоће код функционисања самог газдинства, Министарство је донело измену Правилника којим се ово питање регулише.

Сада је предвиђено да, ако породично пољопривредно газдинство има уписаног једног члана, у случају смрти носиоца породичног пољопривредног газдинства, уписани члан постаје привремени носилац тог породичног пољопривредног газдинства, а до окончања оставинског поступка и спровођења промене у Регистру непокретности.

Нова правила о упису у Регистар пољопривредних газдинстава, промени података и обнови регистрације, електронском поступању, као и о условима за стицање пасивног статуса пољопривредног газдинства, које је донело Министарство, ступила су на снагу.

Категорије

Скорашњи чланци

Величина текста
Контраст