Саопштења Министарства Активности министра

Србија и Гана: Пољопривредна механизација, извоз меса и увоз какаа приоритети сарадње

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић састао се данас са делегацијом парламента Републике Гане како би договорили конкретне облике даље сарадње две земље. Главне теме разговора две стране биле су области наводњавања, производња ситне и средње механизације, изградња складишних капацитета, технологија складиштења хране, као и унапређење извоза меса из Србије и увоза какаа из Гане.

Министар Недимовић је поводом тога обавестио чланове делегације да Србија тренутно гради системе за наводњавање у складу са најбољим технологијама, те да је у том смислу спремна да понуди своје искуство и знање. Такође, две стране су се сложиле и да је значајна чињеница да од следеће године наш чувени произвођач трактора ИМТ поново почиње са производњом, јер је реч о моделима који у потпуности одговарају потребама пољопривредника Гане.

Делегација Гане је на састанку изразила и велику потребу за додатним увозом меса из Србије, због чега ће у најкраћем периоду послати и детаљне потребе свог тржишта. На крају, представници Гане су предожили и конкретне кораке за јачање трговине какаом, по чијој се производњи у смислу квалитета и квантитета сврставају у сам врх светског тржишта.

Категорије

Величина текста
Контраст