Саопштења Министарства

Сутра први састанак радне групе за уређење тржишта и робне берзе

У Влади Републике Србије ће сутра, 29. новембра у складу са постигнутим договором са пољопривредницима, бити организован први састанак Радне групе за координацију активности унапређења робно-тржишног пословања пољопривредним производима, са циљем да се анализира постојећи законодавни оквир којим је уређено тржиште, саслушају предлози за измену постојећих прописа и да се нађе најбоље решење за терминску продају пољопривредних производа.

Састанку ће присуствовати представници удружења пољопривредника и свих релевантних институција, како би сви изнели своје предлоге те заједнички дошли до модела како у одређеним сегментима унапредити важеће законе и подзаконске акте, а како би се побољшали услови за пласман пољопривредних производа од стране примарних пољопривредних произвођача.

Такође, као наставак континуираних разговора са пољопривредницима, договорено је да у периоду између 11. и 15. децембра 2023. године, буде организован састанак са представницима свих сектора пољопривреде, на коме ће сви имати прилику да нам укажу на изазове са којима се суочавају, те да се на најоптималнији начин договори равномерна расподела рекордних буџетских средстава обезбеђених за пољопривреду у 2024. години.

Категорије

Величина текста
Контраст