Саопштења Министарства и најаве

Министарка Танасковић: Производња почиње од доброг семена, користимо наше домаће

Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић отворила је 57. Саветовање агронома и пољопривредника Србије на Златибору, указавши на значај коришћења високовалитетног семена произведеног у Србији.

Саветовање у организацији Института за ратарство и повртарство Нови Сад, окупило је више од 1.000 гостију из Србије и иностранства, а у току три дана кроз серије предавања и дискусија биће представљена најновија научна достигнућа и трендови у области пољопривредне производње.

“Желим да укажем на то колико је битно да наши пољопривредници знају шта значи употреба нечега што је квалитетно, сертификовано, проверено и направљено у нашој земљи и колико је битно да ми то користимо и промовишемо и овде и у иностранству”, изјавила је Танасковић и навела да свака производња креће од семена и када је оно право онда “дилеме нема”.

Танасковић је подсетила и на значај еАграра и дигитализације пољопривреде и нагласила да је њен циљ да наши пољопривредници многе послове који прате њихов рад, као што су административни послови, могу да обаве од куће, са свог газдинства.

Пољопривредници ће такође моћи да да стање свог пословања прате онлајн 24 сата, што може да им помогне да уоче сваку неправилност која је учињена према њима или што није урађено а требало је да буде, и могу одмах да интервенишу, истакла је Танасковић.

Додала је и да пољопривредници сваким радним даном од осам до 16 часова могу бесплатно да позову број  0800-106-107 и сазнају све што их занима о еАграру.

“Већина људи комуницира преко друштвених мрежа, а пољопривредници који нису на друштвеним мрежама и више воле да информацију добију кроз разговор, могу да позову на овај број, где ће им сваки корак бити објашњен”, рекла је Танасковић.

Председница Управног одбора Института за ратарство и повртарство Драгана Латковић исказала је задовољство великим интересовањем пољопривредних произвођача за саветовање и додала да је један од разлога за то и занимљивост и разноврсност тема овогодишњег скупа.   

Латковић је казала да ће се  на саветовању радити на томе да се извуку поуке из претходне године како би се пољопривредници што боље припремили за предстојећу сетву.

Категорије

Величина текста
Контраст