Саопштења Министарства и најаве Активности министра

Почела исплата ИПАРД средстава српским пољопривредницима

 

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић са шефом Делегације ЕУ у Србији Семом Фабрицијем данас је уручио прво решење о исплати средстава из ИПАРД програма,  пољопривредном произвођачу Драгиши Ковачевићу из места Стејановци код Руме.

Ковачевићу је симболично уручен чек на износ нешто већи од три милиона динара, инвестиција се односи на куповину машине за брање вишње и шљиве, а како је изјавио министар Недимовић, данас ће бити исплаћена средства за још седам пољопривредника и то за набавку опреме.

Недимовић је рекао да ће ове године бити четири позива за ИПАРД у укупном износу од 80 милиона евра намењених српским пољопривредницима за набавку машина, трактора, изградњу објеката и њихово опремање неопходном технолошком опремом.

Недимовић је истакао да су ово прве европске паре које српски пољопривредници, односно грађани добијају директно, док су до сада средства из ЕУ ишла преко институција у инфраструктуру.

Министар је објаснио да ће Ковачевићу, који има засаде на шест хектара и планира проширење производње на 20 хектара, из ИПАРД програма бити враћено 60 одсто вредности инвестиције.

Недимовић је захвалио шефу Делегације ЕУ у Србији Сему Фабрицију, Министарству за ЕУ интеграције и Министарству финансија на тимском раду који је омогућио да се у кратком року реше проблем који су мучили Србију последњих шест до седам година.

“Ово је само показатељ да заједно када се удружимо са европским колегама можемо да направимо велику корист за српску пољопривреду”, закључио је Недимовић.

Категорије

Величина текста
Контраст